MaggaM - Oktatási, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft

Májusi geotúrák

 

 

   

Bakony-Balaton Geopark logo - Bite Zoltán - Maggam Kft.

A geotúrák alapvető célja természettudományos ismeretek terjesztése, környezeti értékeink, földtani örökségünk jelentőségének tudatosítása, bemutatása. A geotúrák hasonlóak a hagyományosan ismert túrákhoz, azonban a túravezetés az átlagosnál több információs részt tartalmaz, melyben a megszokottnál kissé nagyobb az általános-, történeti- és helyi földtani,  kőzettani, ásványtani, tektonikai, őslénytani ismeretek részaránya. A helyi történelmi, kulturális és ökológiai értékek bemutatása szintén beépül a vezetésbe. Éjszakai túráinkon csillagászati ismeretek is megjelennek.
A túrák változó nehézségűek. Többségében könnyebb vagy közepes nehézségű túrákat kínálunk, melyeken minimális szakvezetési díjra lehet számítani. A kiindulási hely  és a beérkezési hely általában megegyezik.
A javasolt alapfelszerelés túracipő vagy túrabakancs, esőkabát, enni-, és innivaló, személyes gyógyszer, igazolványok, társadalombiztosítási kártya, mobiltelefon - lehetőleg hátizsákban, hogy a testet és a végtagokat a biztonságos és szabad mozgásban ne akadályozzuk. Éjszakai túráinkra kötelező alapfelszerelés a fejlámpa vagy zseblámpa.

 

 Vissza a főoldalra...

pecsely tihany dorgicse